festivaliBALKANIMA, Evropski festival animiranog filma
BALKANIMA, Evropski festival animiranog filma Međunarodni festival animiranog filma „Balkanima“ iniciran je od strane srpskog ogranka Međunarodnog udruženja filmskih animatora ASIFA i održava se u organizaciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu. Osnovni cilj festivala je promovisanje umetnost animacije u zemlji osnivača – Srbiji, na Balkanu, zemljama jugoistočne Evrope i njihovom uklapanju u evropske kulturne tokove

BELEF
BELEF BELEF je beogradski letnji multimedijalni festival koji se izvodi na otvorenoj sceni i alternativnim gradskim prostorima. Objedinjuje tri velike umetničke celine: pozorišnu, muzičku i likovnu, i u okviru sve tri, svake godine ima atraktivne programe.

BEMUS - Beogradske muzičke svečanosti
BEMUS - Beogradske muzičke svečanosti Festival koji otvara vrata novom modernom duhu i dobu postepeno menjajući smer, (za)uvek ostajući veran njegovom veličanstvu Tajni Muzike.

Beer Fest, Beograd
Beer Fest, Beograd Belgrade Beer Fest je osnovan 2003. godine. Za devet godina postojanja oko 4.650.000 posetilaca moglo je da vidi više od 450 besplatnih muzičkih nastupa, degustira preko 90 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama. Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest™ 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti.

Beogradski festival igre
Beogradski festival igre Dolazak istaknutih baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija, rezultirao je formiranjem nove publike i uspostavljanjem visokih standarda kada je umetnička igra u pitanju. Kvalitetan program i dobra komunikacija sa domaćom i inostranom kulturnom javnošću i medijima, utvrdili su prestižnu poziciju Beograda i Srbije na evropskoj festivalskoj i plesnoj mapi.

Beogradski festival cveća
Beogradski festival cveća BFC ogranizacija ima za cilj da kroz raznovrsne aktivnosti podstiče razvoj standarda urbane ekologije na principima održivosti i aktivne javnosti . Osnovni postulat BFCa je unapređenje kvaliteta života kroz različite discipline i mrežnu saradnju koja proizvodi inter-akciju pružajući obnovu, zaštitu i vrednovanje zelene infrastrukture Beograda kao važan deo naše urbane svakodnevnice. BFC programi obuhvataju organizaciju manifestacija, edukacija, radnih akcija i pokretanje inicijativa sa konkretnim rešenjem urbanih ekoloških problema.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma potiče od Festivala jugoslovenskog filma, osnovanog 1953. godine u Puli, Hrvatska (SFRJ). Na festivalu su prikazivani i igrani i dokumentarni filmovi. Vremenom, dokumentarni i kratkometražni filmovi bivali su sve prisutniji, pa se tako njihov broj godine 1952. popeo na 92. U poređenju, međutim, sa dugometražnim igranim filmovima, koji su predstavljali centralni deo festivala, dokumentarni filmovi su i dalje bili neka vrsta sporednog programa.

Beogradski jazz festival, BJF
Beogradski jazz festival, BJF Beogradski Jazz Festival je obnovljen 2005. godine, u oprezno optimističkoj društvenoj atmosferi, kada je otvaranje naše zemlje svetu postalo zahtev dana. I najveći skeptici će se složiti da je u prethodnih osam godina ovaj međunarodni umetnički događaj našao svoj novi život u promenjenom kontekstu – posebno je uzbudljivo bilo pratiti kako se iz godine u godinu naša kulturna sredina vraća polako na mesto koje joj u evropskim okvirima, kad je u pitanju jazz muzika, sigurno pripada. To mesto je uvek bilo oblikovano visokim zahtevima naše publike, čak i ako budžet nije zaista mogao da prati sve želje.

Beogradski foam fest
Beogradski foam fest Bgd Foam Fest je najspektakularniji muzičko-scenski događaj kod nas. Nastao je 2009. godine i od tada ga je posetilo više od 60000 ljudi. Inovativna, najsavremenija scenska, audio i video tehnika, laseri, akrobacije, živi performansi i jedinstveni spektakl u peni sa mnoštvom penopada i pena topova, samo su deo ovog dvanaestočasovnog festivala.

EXIT festival, Novi Sad
EXIT festival, Novi Sad EXIT FESTIVAL se organizuje na prelepoj i magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 2001. godine. Svake godine sve je veći broj posetilaca na EXITu. Mladi stižu iz svih delova zemlje, ali i iz zemalja širom Evrope i sveta. Pored dobrog muzičkog programa EXIT je posećen i zbog kvalitetne zabave, dobre atmosfere na tvrđavi i pozitivne energije grada.

JUK Herceg Fest
JUK Herceg Fest Javna ustanova kulture koja je producent čuvenih festivala i manifestacija a uz to je i nosilac celokupnog kulturnog života u gradu i regionu: filmski festival, praznik mimoze. Delatnosti Herceg Festa su: organizovanje praznika i festivala, poetskih i književnih večeri, koncerata, pozorišnih i drugih predstava, naučnih skupova, seminara, izložbi, umjetničkih i zabavnih programa, prikazivanje i distribucija filmova, izdavaštvo, marketing i propaganda, ugostiteljstvo, trgovina i iznajmljivanje prostora i opreme.

Filmski festival, Slobodna Zona, Beograd
Filmski festival, Slobodna Zona, Beograd Filmski festival Slobodna zona održaće se po osmi put u Beogradu u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu omladine. Publika će imati prilku da vidi oko 35 društveno angažovanih filmova iz savremene svetske produkcije, ali i iz regiona, pošto će se beogradskoj publici predstaviti pet najaktuelnijih autora hrvatske dokumentarističke scene.

Festival internacionalnog studentskog teatra
Festival internacionalnog studentskog teatra Festival internacionalnog studentskog teatra osnovan je 2005. godine na inicijativu studenata Fakulteta dramskih umetnosti, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

Festival autorskog filma
Festival autorskog filma Festival autorskog filma, jedna od najpoznatijih gradskih kulturnih manifestacija i važan događaj za ljubitelje filma, ove godine održava se po sedamnaesti put u Beogradu.

Festival studentskog filma
Festival studentskog filma FSF je prvi međunarodni festival studentskog filma u Srbiji. Osnovan je 1999. godine u Beogradu od strane studenata produkcije, pa tako i danas organizacionu strukturu čine isključivo studenti. Festival je prvenstveno kulturna manifestacija koja publici predstavlja igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentarne kratkometražne filmove mladih autora iz celog sveta, omogućava uvid u različite pristupe filmu i okuplja studente svetskih filmskih škola, na jednom mestu.

FEST
FEST Beogradski Međunarodni filmski festival FEST izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koga su odrasle mnoge mlade generacije.

Nisville Jazz festival, Niš
Nisville Jazz festival, Niš Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ - Niš je jedinstvena manifestacija filmske umetnosti koja isključivo vrednuje kreativni rad filmskih glumaca. Festival je počeo sa radom davne 1966. na inicijativu Udruženja filmskih glumaca Srbije, projekcijom filmova na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. Po prvi put su se tada glumci okupili u Nišu da bi se družili i nagradili one koji su pružili najbolje kreacije na filmskom platnu.

Filmski susreti, Niš
Filmski susreti, Niš Slobodarske filmske svečanosti bile su festival filmskog stvaralaštva koji se po karakteru i ciljevima razlikovao od većine do tada postojećih. Osnovni cilj ovog festivala bio je da okupi filmske stvaraoce čiji su filmovi prožeti slobodarskim i humanim porukama, uz prikazivanje filmova sa idejnom i umetničkom sadržinom kojom se bitno doprinosi reafirmaciji ideja slobode i opštedruštvenog progresa.

Filmski festival, Sopot
Filmski festival, Sopot Najveći Jaz Festival u Evropi, koji se održava u Nišu, na samoj Niškoj tvrdjavi. Nisville je jazz festival internacionalnih razmera sa bogatim programom kako domaćih tako i stranih izvodjača.

Međunarodni festival animacije, Animania 
Međunarodni festival animacije, Animania Među svojim glavnim ciljevima, Festival ANIMANIMA ističe afirmaciju umetnosti animacije prezentovanjem ostvarenja autora iz zemlje i iz sveta, nastalih u svim raspoloživim tehnikama animacije u rasponu od klasične do savremene kompjuterske animacije, u formama artističkih, komercijalnih, edukativnih, eksperimentalnih i drugih vidova animiranih filmskih ostvarenja; kao i povezivanje stvaralaca iz oblasti animacije iz celog sveta u prijateljskoj i stvaralačkoj atmosferi.

Međunarodni filmski festival Palić 
Međunarodni filmski festival Palić Međunarodni filmski festival Palić osnovan je 1992. godine od strane Opštine Subotica. Od nekadašnjih malih i nepretencioznih Palićkih filmskih večeri, preko upornih pokušaja stvaranja ozbiljnog Regionalnog festivala u teškim vremenima izolacije i prvih pokušaja povezivanja kinematografija tada zaraćenih zemalja izrastao je u važnu tačku na mapi evropskih filmskih festivala. Od 2003. godine i svog desetog izdanja palićki festival postaje Festival evropskog filma i iste godine dobija članstvo u "Evropskoj koordinaciji filmskih festivala".