PrirodaGOLIJA.RS
GOLIJA.RS Web prezentacija o planini Golija: turizam, flora i fauna, kulturno istorijsko nasleđe, lekovito bilje, mape golije...Golija je proglašena Parkom prirode 2001. godine aktom Vlade Republike Srbije, a mesec dana ranije rezervatom biosfere od strane Internacionalnog koordinacionog saveta MAB programa UNESCO-a.

GOLIJA
GOLIJA.RS Web prezentacija o planini Golija: turizam, flora i fauna, kulturno istorijsko nasleđe, lekovito bilje, mape golije...Golija je proglašena Parkom prirode 2001. godine aktom Vlade Republike Srbije, a mesec dana ranije rezervatom biosfere od strane Internacionalnog koordinacionog saveta MAB programa UNESCO-a.


Beljanica - srpska lepotica Beljanica-planina netaknute prirode. Ovaj kraj poznat je po svojim pećinama, od kojih je do danas istraženo čak 107, tako da predstavlja pravi izazov za ljubitelje speleologije. Najveće atrakcije ovog kraja svakako su manastir Manasija i Resavska pećina, što je sve obrađeno u okviru ovoga sajta kao posebne destinacije.

Geografija.net
Geografija.net Prvi geografski portal Srbije i Crne Gore. Portal je zamišljen kao mjesto gdje ce djaci, studenti, njihovi profesori, ali i svi drugi zainteresovani za ovu nauku moci razmjenjivati informacije, znanje i iskustva.

Nacionalni Parkovi Crne Gore
Nacionalni Parkovi Crne Gore U impresivnom mozaiku ljepota Crne Gore izdvajaju se 4 nacionalna parka, kao podrucja sa izuzetnim prirodnim, ambijentalnim i kulturnim vrijednostima koja imaju ne samo nacionalni vec i medjunarodni znacaj.

FRUŠKA GORA - Nacionalni park
FRUŠKA GORA - Nacionalni park Zahvaljujući bogatstvu prirodnih resursa, predivnim pejsažima, izuzetnom šarmu i lepoti ove planine, Fruška gora je idealno mesto za odmor i rekreaciju koje će vas približiti prirodi.

Specijalni rezervat prirode Zasavica
Specijalni rezervat prirode Zasavica Zasavica je zaštićena kao specijani rezervat prirode radi očuvanja prirodnog vodotoka i vlažnih staništa sa značajnom raznovrsnošću flore i faune i prisutnim prirodnim retkostima i ugroženim vrstama.

Nacionalni park Đerdap
Nacionalni park Đerdap Kompleks orografskih, mikroklimatskih, biotičkih i prirodno-istorijskih faktora, na podrucju Đerdapa formirali su izuzetni prirodni fenomen i jedinstven refugijum, gde se na relativno malom prostoru odrzao kontinuitet flore i vegetacije od pliocena do današnjih dana.

Nacionalni park Tara
Nacionalni park Tara Kao rezultat povoljnih prirodnih uslova, a posebno odgovarajuće klime, u Nacionalnom parku Tara pojavila se i do danas održala po vrstama brojna fauna. Složene mešovite šumske zajednice pružaju veoma različite mikrostanišne uslove. Ovo pogoduje razvoju kvalitetne i vrstama bogate vegetacije što sve zajedno omogućava opstanak i razvoj velikog broja životinjskih vrsta.

RHMZ - Republički Hidrometeorološki zavod Srbije
RHMZ - Republički Hidrometeorološki zavod Srbije RHMZ Srbije je referentna ustanova sa punom odgovornošću za izradu i prezentovanje prognoza vremena i voda, davanje upozorenja za vanredne i opasne meteorološke i hidrološke pojave.

Rajac.NET
Rajac.NET Rajac je planina, koju su stari putopisci zbog lepote njene prirode protkane šumarcima i cvetnim livadama nazvali rajem na zemlji. Nalazi se u severozapadnom delu Srbije, u blizini živopisnog gradića Ljig.

Biološki fakultet - Univerzitet u Beogradu
Biološki fakultet - Univerzitet u Beogradu Kvalitetna nastava od samog početka studija, studente upoznajemo sa najsavremenijim tekovinama nauke, odlični uslovi za bavljenje naučno-istraživačkim i nastavnim radom, obimna terenska nastava i istraživački radovi širom zemlje...

Mladi istraživači Srbije
Mladi istraživači Srbije Naša misija je da putem obrazovanja, vođeni naučnim saznanjima, doprinesemo: zaštiti i unapređivanju životne sredine, promovišući principe održivog razvoja; stvaralaštvu i aktivnijem delovanju mladih; razvoju volonterizma i promociji njegovih vrednosti.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije
Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije Ministarstvo zaštite životne sredine obavlja poslove državne uprave koji se odnose na: sistem zaštite i održivog korišćenja prirodnih bogatstava, odnosno resursa (vazduha, voda, zemljišta, mineralnih sirovina, šuma, riba, divljih biljnih i životinjskih vrsta).