muzejiMuzej Hercegovine Trebinje
Muzej Hercegovine Trebinje Prezentacija svih zbirki Muzeja Hercegovine Trebinje. Informacije o aktuelnim kulturnim dogadjajima u MH.

Etnografski Muzej
Etnografski Muzej Etnografski muzej je jedan od najstarijih muzeja na Balkanskom poluostrvu. Nedavno je proslavio jedno stoleće postojanja. S punim pravom se može nazvati čuvarem neizmernog blaga tradicionalne kulture.

Jevrejski istorijski muzej
Jevrejski istorijski muzej Jevrejski istorijski muzej u Beogradu je osnovan 1948. godine. Muzej je u sastavu Saveza jevrejskih opština Srbije i predstavlja jedinstvenu muzejsku ustanovu u našoj zemlji. Tematski je specijalizovan, a sadržajno veoma kompleksan. Osim muzejskih zbirki, poseduje i značajan Arhiv.

Muzej Afričke umetnosti
Muzej Afričke umetnosti Muzej afričke umetnosti je prvi i jedini muzej u ovom regionu koji je isključivo posvećen kulturi i umetnosti afričkog kontinenta. Po ocenama stručnjaka beogradski muzej predstavlja reprezentativnu kolekciju afričke umetnosti.

Muzej jugoslovenske kinoteke
Muzej jugoslovenske kinoteke Podaci o nacionalnom filmskom arhivu Republike Srbije sa podacima o filmskoj kolekciji i dešavanjima u istoj.

Muzej Nikole Tesle
Muzej Nikole Tesle Muzej Nikole Tesle smešten je u samom centru Beograda u rezidencijalnoj vili izgradjenoj 1929 god. p projektu znamenitog srpskog arhitekte Dragiše Brašovana. Muzej je jedinstvena institucija nauke i kulture u Srbiji, kao i u svetu. Jedini je muzej koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle.

Muzej grada Beograda
Muzej grada Beograda Muzej grada Beograda je muzejska institucija osnovana 5. oktobra 1903. godine, koja ima 132.000 zvanično registrovanih predmeta.

Muzej pozorišne umetnosti
Muzej pozorišne umetnosti Najrazličitija građa značajna za nacionalno pozorište nalazi se u adaptiranoj kući trgovca Miloja Božića, koja je izgrađena 1863. godine. Muzejsku zbirku sačinjavaju arhivske građe i dokumentacija, pisma, rukopisi, plakati i programi, fotografije, scenografske i kostimografske skice, biblioteka i hermoteka (isečci iz novina).

Muzej savremene umetnosti, Beograd
Muzej savremene umetnosti, Beograd Muzej savremene umetnosti u Beogradu otvoren je 20. oktobra 1965. godine. Delatnost Muzeja počinje 1958. godine kad je aktom Saveta za kulturu Narodnog odbora grada Beograda doneta odluka o osnivanju Moderne galerije, ustanove čiji je zadatak bio da prati razvoj jugoslovenske savremene umetnosti. Izvršno veće SR Srbije odlučuje da za potrebe Moderne galerije sazida zgradu koja bi zadovoljila moderne muzeološke principe

Muzej Primenjene umetnosti, Beograd
Muzej Primenjene umetnosti, Beograd Muzej kompleksnog tipa, najznačajniji, najstariji i centralni muzej Srbije koji u svom sastavu danas ima, nakon sto šezdeset godina rasta i razvoja - od sakupljanja rariteta do sveobuhvatne prezentacije kulturne baštine Srbije, centralnog Balkana ali i Evrope, 34 arheološke, numizmatičke, umetničke i istorijske zbirke.

Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina
Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina Muzej naivne i marginalne umetnosti je prva muzejska ustanova za naivnu umetnost u Srbiji, osnovana 1960. godine u Jagodini, pod nazivom Galerija samoukih likovnih umetnika. Likovna zbirka MNMU broji oko 2.500 dela (slika, skulptura, crteža i grafika).

Narodni muzej u Beogradu
Narodni muzej u Beogradu Muzej kompleksnog tipa, najznačajniji, najstariji i centralni muzej Srbije koji u svom sastavu danas ima, nakon sto šezdeset godina rasta i razvoja - od sakupljanja rariteta do sveobuhvatne prezentacije kulturne baštine Srbije, centralnog Balkana ali i Evrope, 34 arheološke, numizmatičke, umetničke i istorijske zbirke.

Narodni muzej Čačak
Narodni muzej Čačak Ustanova kompleksnog tipa koja prikuplja, obrađuje, čuva i izlaže muzejsku građu i proučava prošlost trnavskog, ljubićskog, takovskog, dragačevskog i moravičkog kraja: stalna postavka, zbornik radova, istraživanja, projekti.

Narodni muzej Pančevo
Narodni muzej Pančevo Narodni muzej Pančevo se nalazi u samom centru grada, na Trgu kralja Petra Prvog. U njemu se čuvaju pokretna kulturna dobra koja svedoče o istoriji Pančeva i okoline. Zgrada Muzeja je impresivna građevina iz 1833. godine, rađena u stilu neoklasicizma.

Narodni Muzej Valjevo
Narodni Muzej Valjevo Stalna izložba valjevskog muzeja predstavlja nesvakidašnji vremeplov nastao kombinacijom klasičnih načina muzejske prezentacije i modernih metoda ambijentalne i događajne rekonstrukcije, obogaćenih upotrebom savremene scenografske multimedijalne tehnologije.

Vojni muzej, Beograd
Vojni muzej, Beograd Vojni muzej u Beogradu smešten je na bastionu 1. jugoistočnog fronta Beogradske tvrđave, u zgradi podignutoj 1924. godine za namene Vojnogeografskog instituta, koja je 1956. ustupljena Muzeju. Okružen gradskim bedemima i najvećim i najlepšim beogradskim parkom, Kalemegdanom, muzej predstavlja jedan od simbola tvrđave.