fizikaFizika - wikipedia
Fizika - wikipedia Fizika je osnovna prirodna nauka koja proučava osnovna ili suštinska svojstva prirodnih pojava i tela. Fizičari proučavaju osnovna svojstva, strukturu i kretanje materije u prostoru i vremenu. Fizičke teorije se najčešće izražavaju kao matematičke relacije. Najutemeljenije pojave se nazivaju fizičkim zakonima ili zakonima fizike, međutim, i oni su kao i sve druge naučne teorije, podložni promenama.

Društvo fizičara Srbije
Društvo fizičara Srbije Društvo fizičara Srbije (DFS) je stručno-društvena organizacija fizičara, inženjera-fizičara i ostalih koji se aktivno bave fizičkim naukama i nastavom fizike na svim nivoima.

Fizički Fakultet Univerziteta u Beogradu
Fizički Fakultet Univerziteta u Beogradu Zvanična prezentacija Fakulteta na kojoj možete naći podatke o upisu, studijama, profesorima i skinuti planove, udžbenike i ispitna pitanja kao i mnoge druge detaljne informacije.

Mladi fizičar, sajt o fizici, astronomiji
Mladi fizičar, sajt o fizici, astronomiji 8. maja 2009 godine počeo je sa radom sajt sekcije učenika, ljubitelja fizike, O.Š-e Milutin Smiljković iz Vinarca, Leskovac - Mladi fizičar. Ideja je da ovaj sajt populariše fiziku, astronomiju…ali i da se na njemu članovi sekcije i svi ljubitelji fizike i uopšte prirodnih nauka druže, razmenjuju iskustva, mišljenja i time oplemene sebe.

Vinča, Institut za Nuklearne Nauke
Vinča, Institut za Nuklearne Nauke Podaci o institutu, laboratorijama, biblioteci, školi, Jugoslovenskom nuklearnom društvu, i telefonski i e-mail imenik zaposlenih.

Društvo fizičara Subotice
Društvo fizičara Subotice Osnovni podaci o druđtvu, informacije o takmičenjima mladih fizičara - osnovaca i srednjoškolaca.

Institut za fiziku - Kragujevac
Institut za fiziku - Kragujevac U okviru Instituta organizovane su osnovne, specijalističke, magistarske i doktorske studije, kao i naučno-istraživački rad iz različitih oblasti fizike. Na Institutu postoji i Astronomsko društvo "BELEROFONT".

Viva Fizika
Viva Fizika Cilj ove stranice je da mladima približi nauku i dopuni školsko poznavanje prirodnih nauka, pre svega fizike i astronomije. Pored tekstova i vesti, postoji i forum na kojem posetioci razmenjuju znanja i nedoumice u vezi sa prirodnim naukama.

Departman za fiziku Univerziteta u Novom Sadu
Departman za fiziku Univerziteta u Novom Sadu Nastava fizike je jedan od elemenata nastave na Univerzitetu u Novom Sadu od prvih dana, a ubrzo potom su počele da se formiraju i naučne laboratorije, tako da je istorijat organizovanih aktivnosti vezanih za fizku na novosadskom univerzitetu deo istorije samog Univerziteta.

Institut za fiziku, Zagreb, Hrvatska
Institut za fiziku, Zagreb, Hrvatska Institut za fiziku javni je institut čiju osnovnu djelatnost čine znanstvena istraživanjima u teorijskoj i eksperimentalnoj fizici. Institut za fiziku osnovan je 1961. godine kao Institut za znanstvena istraživanja u fizici čvrstog stanja i atomskoj fizici.